Sunday, May 3, 2009

Gambar dari Azuan aka Azong


Cerdik Pandai Maktab...


Azuan sama Khairi. Dengan cerita Khairi Doktor sekarang. Kat mana?


Apa kes Shafri posing macam Jamal Abdillah?


Hari Graduasi Maktab. Ada dia orang semua pakai baju macam ni pergi sembahyang Jumaat sekarang?



gaya lepas mandi memang ada..

42 comments:

Azuan said...

Ko ni Mat spelling nama ayahanda aku SABRY buat aku terasa macam adik-beradik Ila Sabry lak. Muahaha...

shidah said...

haha..

AMMOSHAM said...

kau dulu nak ke ila sabry kan azong? kau jangan sembunyi...

Azuan said...

Bukan akulah. Yang syok kat Ila dulu bespren aku, Hatta (bukan nama sebenar). (Marah bini Hatta kalau tau ni... Muahaha)

Azuan said...

Aku rasa ko pun dulu minat kat Ila gakla. Ko kan pencari cinta yang hebat gak kat maktab dulu? Dulu masa ko nak ngorat H (bukan nama sebenar) asyik datang menyibuk je kat kelas aku. Kau jangan sembunyi... ;p

citypullagro said...

debab--
akum..
apanama pengetua kita? halim yek? ke ariffin?
tah aku tak ingat tapi yg aku ingat keta volvo dia.. cikgu mat (ajar matematik moden) slalu kutuk dia hahaha.. dia kata keta pengetua takde air-corn tapi jalan tutup tingkap.. hehe jgn marah boss kalau ada baca.. dari atas bukit dah dengar bunyi kete volvo tu.. dia lah jugak pelopor fesyen baju melayu masuk dalam kain n than pakai kasut kulit itam berkilat tak pakai stoken hehe.. korang ingat kes bebudak kantoi tgk citer tut.. kat bilik tayangan? pastu kes kantoi fly prep pegi masjud tgk citer conan the baberian? pastu kat perhimpunan kena naik atas buat gaya conan HAHAHAHA

citypullagro said...

aku teringat kes masa kita masuk skolah mula mula dulu 1992- satu bulan kena serang hestria.. ingat tedy? dia lah satu2nya lelaki yg kena hestria.. kecoh masa tu seram2 jugak.. merasa kita dukduk dom sampai tingkatan 2 yek.. masa form 1-2 makan tak sedap tp time form 4-5 dah best pasai persatuan isteri polis masakkan untuk kita.. ingat dulu selalu ada pertunjukan drama kat dewan kelas lawan kelas.. byk aktiviti tuk kan..

Azuan said...

Itu semua aku masih ingat lagi. Tak tau lah kalau ada yang masih berdendam dgn En Abdul Halim bin Ariffin tu. Tapi aku rasa dok kat dorm lagi best la daripada duduk kat berek walaupun kat berek bebas halau nyamuk. Duduk kat dorm, kita punya bond dengan kengkawan lagi kuat pasal ramai orang utk buat jahat sesama. Kat blok B dulu aku selalu main bola stokin dengan bebudak homeroom aku sampai pernah pecah tingkap. Power betul siapa yang merembat tu. Pastu area homeroom aku kat sebelah bilik TV. Lepas abis inspection je semua bebudak berlari-lari ke bilik TV sebab nak tgk cerita Ultraman Ace.

alizamarwa said...

tul tu azuan...aku pun lbh suka dok dorm dr berek...dorm b ngan dorm c main intai2...hahahhaha..kelako..ingat lagi dorm aku dulu,..sbb nak tgk tv malam2 ada yg sanggup usung tv ke tgh2 dorm..tutp tingkap ngan selimut banyak2 konon2 nak cover cahaya tv..last2 kantoi gak..ahahahha...pastu bila lepas balik kelas..lepak kat tengah dorm ramai2 sambil bergosip....ckp pasal inspection..kes meggi la paling best..masa tu glamer ngan makan megi mentah2 tu..dah la makan megi mentah sesedap rasa..yg tak senonohnya buang plastik megi merata2...last2 megi takleh bawak masuk dorm...kalut la cari tempat nak sorok megi..hehehhe..siap turun ke dorm bawah(masa tu takdak junior lg) nak simpan megi dalam lemari bawah..hehehehhe.....kelakar tulll

Azuan said...

Jahat gak korang ni kan walaupun pengawas2 perempuan ni garang2 belaka. Pengawas lelaki yang garang Adli Syarimi sorang je walaupun dia pun xdelah baik sangat (jangan marah ya kalau ko baca Kapten Rowan). Pengawas2 yang lain boleh buat jahat sesama.

shidah said...

oo..shelek ni keje budak2 belakang ek..hehe..
asal shidah x ingat ek pasal usung tv tgh2..memory dah kurang ke?..tapi betullah duk kat dorm mmg best..

alizamarwa said...

hahahhaha..uit ko tak ingat shidah?kompom tido awal la ni...hehehhehe....adli muka mmg nampak ganas..kes ngan baizura tu..hehehhe..lagi nampak keganasannya...cakap bab perniagaan ni, kita dari kat maktab dah di ajar berniaga kan...tiap ujung mnggu rasanya ikut turn tiap homeroom meniaga..rasanya laa...aku ingat lagi homeroom aku bakti, homeroom aku meniaga ayam goreng ngan air isabella (sirap campor oren)..laku gak..hehehhe

alizamarwa said...

uit..silap lak..patutnya pasal perniagaan ni nak citer kat ruangan yg ada saiful muazam tu...kat cni lak aku tulih..kira halal la...hahahhah

NBMS said...

hai azuan sabri.. huahuahua

Azuan said...

Sibuk je Baba ni...

Reduan said...

fuh panjang berjela korang sembang kat sini ek he he..

alizamarwa said...

NBMS sapa eh?

Azuan said...

NBMS tu adik aku, dia kerja kat astro pastuh kat dept dia tu ramai budok junior kita yang batch 1993. Agaknya sebab tulah adik aku boleh tersesat kat blog ni kot.

NBMS said...

ye betul! tepat sekali Azuan! hahaha

kawan gua cakap, budak kelas 5 melur selalu dijadikan idola sbb malas belajar tp slalu score. sila bangga

Azuan said...

Tak sangka lak kelas 5 Melur ni glamer di kalangan junior pasal kebanyakan kelas kitorang ni nakal2 belaka. (kecuali Raya je yang baik). Kitorang ni batch paling setan dalam sejarah maktab.

citypullagro said...

-debab-
hehehe aku duk ingat kelas 5 melur yg tinggal hanya 14 pelajar perempuan pasal semua pelajar lelaki kena gantung seminggu.. HAA HAA HAA HAA.. apa kes? budak form 3 rembat duit jualan baju tshirt.. aku penyebabnya.. menyesal tak sudah sampai hari nie.. sbb aku memeber semua kena gantung.. tapi masa tu kebanyakkan semuanya baru grad. silat cekak tu yg ramai nak test power..

citypullagro said...

aku duk pikir jugak kat maktab banyak mengajar kita time displin.. cara nak pakai uniform, kebersihan diri, time tido, adab makan, adap bergaul, kalau nak dibandingkan budak2 skolah biasa bertuahnya kita walaupun masa tu hati masing2 memberontak.. aku rasa tahap displin tu sampai sekarang masih berkesan n jadi ikutan walaupun kita tak sedar..

Azuan said...

Ko kena gantung sekolah sekali ke? Masa tu memang ramai yg kena gantung pasal ada 2 kes, satu kes curik duit satu lagi kes curi kasut Azrul. Tapi aku rasa dua2 kes tu xde kaitan dengan silat cekak. Kebetulan je bila hampir semua yg kena gantung tu budak silat cekak sebab yang masuk silat cekak tu pun batch kita je, dan batch kita yang masuk tu lak semuanya otai2 dan pailang2 belaka.

citypullagro said...

-tu lah pasal....
tapi tinggal kenangan semua tu kan...
masa aku ken agantung aku tak berani balik rumah..tumpang rumah Ustaz Sabri.. ustaz.. jasa mu tetap ku kenang...

Azuan said...

Kalau nak ikutkan aku ada beberapa keping gambar masa musim SPM & sebelum graduasi... Banyak yang kena censored... Bahaya kalau nak tunjuk kat public... X pasal2 masuk ISA... ;p

alizamarwa said...

ooo..ni keje korang yer?hehehhe...kenakalan akhirnya menjadi lagenda...kalau nak bandingkan kat maktab nyer disiplin or SBP la kan...ngan skol biasa..mmg banyak bezanyaaa..aptah lg skang aku ngaja lak kat skol biasa ni..leh beza lah tahap displin antara skol biasa ngan SBP ni..cuma, nakal tetap sama..hehehhehe..berhantuuuu..cuma hantu di SBP berdisiplin ckit laa...hheheheh...hantu kat skol biasa...hmmm...naik darah gak aku,.sampai satu tahap high blood attack...dan tangan rasa ringannnn jer nak manampo..sib baik undang2 skang tak bagi tangan naik ke budak...kalau ikutkan tahap kegarangan aku ni..bersepah dah budak kene makan lempang ngan aku..hmmm..sabo2..barulah aku tau camner rasanya cikgu2 kita dulu menahan kesabaran melihat perangai kita masing2 dulu..skang ni aku gelak jer lah utk meredakan kemarahan aku kalau aku marah gila kat anak2 murid aku..(gelak sbb teringat perangai huduh kat maktab dulu la..kelas aku dulu..3 kenanga ke, 2 cempaka ke yg buat sorg cikgu english majuk..sampaikan kitaorg kene kejar dia utk mintak mahap..lari2 kejar dia masuk library, ke opis,bilik guru...hahahahha..lawak tulll..)

Azuan said...

Siapa cikgu tu? Cikgu Noraini ke?

Kalaulah aku jadi cikgu MRSM PDRM, xde canlah bebudak sekarang nak merokok. Segala strategi diorang dalam tangan aku... X selamatla tempat diorang nak menyorok rokok tu. ;p

alizamarwa said...

ermmm...ya kot..cikgu noraini..or teacher noreha eh?..lupa ar...but ada laa...hmmm...ala..dak2 skang derang ni lg advance dalam bab2 nak merokok ni...tp kalau dak2 jupe cikgu yg berpengalaman besar mcm ko...hehhehe..takleh lari ar...ermm..ko dulu merokok gak ke kat skol?hehehehh

Azuan said...

Teacher Noreha kot... Kalau aku mengaku, hisap rokok masa kat maktab dulu sekarang ni, cikgu2 boleh tangkap aku lagi ke kasi masuk ke JDM? ;p
biasanya senior ni amik bilik belakang sorang2. Pastu sebelum hisap rokok je, diorang hala kipas keluar tingkap supaya dapat cover bau rokok. Dulu masa kat sana senang gak nak carik rokok ni. Mana aku tau ni??? ;p

citypullagro said...

debab,
teknik pasang kipas kat tingkap tu memang biasa kita buat, ada yg nyala lampu konon2 tak nampak asap, ada yg tutup lampu so line clear hehehe.. tapi!!!!!aku kantoi ngan warden yg ajar pendidikan jasmani.. alaa cikgu bujang yg sepak budak tu..dia panggil aku turun bawah bahagian belakang blok n rembat rokok aku skotak..yg aku nak citer nie aku n cekgu nu pi usha kat blkang blok n nampak5-6 bilik tgh berasap.. ada gelap ada terang, memang clear giler leh tau ada org isap rokok hehehe.. so aku rase cecekgu sini tau saje tapi kasi can kot..

citypullagro said...

-aku nak buat pengakuan terbuka.. kepada fikri(ustaz)sori aku ngajar ko isap rokok.. ko isap rokok lagi ke? to hisyam too..tapi nasib baik syam tak lekat.. to hatta aku respek ko tak nak isap time tu.. untuk semua yg aku pernah jual rokok dulu mintak halal yek.. azli ada sini? org paling kuat tapau kat aku..

Azuan said...

Fikri pun hisap rokok gak ke? Apasal aku x pernah tau? Kalau aku tau dah lama aku pau sebatang dua. Ni mesti baeeek punya cover line ni. Hisyam pun sama? Ko ni x baikla debab. Tapi Hatta memang kebal. Ko layanlah berkotak2 depan dia, dia x teringin punya. Aku pun dah lama x nampak Azly.
Aku ingat lagi pada malam yang lepas kes g*nj* tu, pakcik2 polis kem ngan warden meronda hostel. Tengah dok layan main terup sambil layan asap, tetiba diorang muncul kat depan bilik. Terpaksala menyedekahkan separuh kotak Dunhill kat diorang. Nasib baik ada stok lagi, kalau x sangap... ;p

citypullagro said...

masa tu tgh amik SPM kan??
hehehe cuak jugak masa tu kan.. tapi kan cipin dah bagi green light.. nak buat apa pun takpa janji jgn pecahkan skolah..
aku masa duduk kat berek dulu slalu fly keluar kem tiap hari khamis.. hari sabtu baru aku balik.. aku pi mana??? aku ikut kak ita, kakak angkat yg dulu pernah meniaga nasik lemak kat kedai runcit atas tu.. kuar kem naik keta beb.. bawak balik rokok berkarton tu.. nasib baik tak kantoi.. berpuluh kali jugak la aku fly..

Azuan said...

Dah bawak balik rokok berkartun2, x reti2 nak hulur sekotak dua? Apasal dok pau rokok aku lagi? ;p

alizamarwa said...

bukan pa azuan...aku nengok ko ni jenih macam dak baik2 tak layan rokok2 ni..rupenya sangkut gak...fikri?fikri dak kelate tu?dia pon merokok??lorr..tak sangka aku...dak homeroom aku tu...hahahha..tak sangka2....bagus2....ekekekkeke...masa tu sapa2 yang merokok kira macho lah tu kan...hahahha

Azuan said...

Awas! Merokok membahayakan kesihatan! Sekali terjebak, susah giler nak berenti. Sesiapa yg blm try, jangan nak menggatalkan diri. Aku pun baru tau yg Fikri pun terjebak (ke aku dah lupa?).
Kalau aku listkan nama penghalau nyamuk yg lain kat sini mau ko terlopong... Banyak nama yang disangka2...

alizamarwa said...

tapi aku yakin..yang tak merokok ni maybe dalam 5% jer kot..tu pun yang tul2 kebal...yang lain?sama da mmg suka ngan penghalau nyamuk tu or akan rasa tercabar or dicabar...orang kata..tak merokok, tak jantan..tul ker?

Azuan said...

Ramai gak sebenarnya yang x jadi penghalau nyamuk tegar ni masa kat maktab dulu. Ada gak yang saja2 try sebatang dua je. Tapi selalunya yang kantoi ngan warden pun yang jenis saja2 try nilah. Yang tegar2 ni selalu lak selamat. Terroro betul.
Ko mengajar kat sekolah mana? Mesti banyak kes kan?

alizamarwa said...

owh ye ker..yerlah kan masa tu jaman kekanak ribena..tak sumer nak cuba..kang kene babab ngan mak pak..heheheh sian la yg baru nak cuba.kantoi lak ngan warden...mesti hanginnn jer lepas tu..tobat tak buat or taubuat dah lg...hehehehe..aku ngaja skang di sebuah skol menengah yg 95% adalah dak2 cina..kira skolah cina la...the one and only sek. men cina kat kuala ni...kalau nak tengok ramai bakal2 artis hongkong leh ar mai skolah aku cuci mata..gaya rambut, macam2 fesyen ada...kes merokok ni...tak kuat sangat la..ada beberapa org jer lah yg leh bau perfume rokok ni kalau jalan kat sebelah derang..tp tu yg mana aku tau la..kes2 yg aku tak amik pot ni..tak tau la plak kan...kes2 sam&%*g..banyak la...hmm...paham2 la kan...mangsa kete calar kat skolah tu banyak la termasuklah kete aku...sarip dol tul dak2 ctu...huh..

citypullagro said...

azong aku ada pow rokok ko yek? aku tak ingat laa.. mungkin ada kot.. tapi yg pasti aku slalu pinjam komik ko... raja komik peringkat ke 6 hehehe.. sampai booking kat kedai runcit kem tu.. tapi setakat merokok je aku rasa ok.. jgn buat benda yg kompom kantoi masuk lokap.. nak kata isap rokok to macho tak laa.. tapi time kita tenager kalau isap rokok tu kira dah besar laa.. ikut2kan menyesal ooo

Azuan said...

Sayangnya komik2 tu semua sudah menjadi abu...

ed said...

kes kena gantung skul psl belasah budak tu pn my hubby ada skali...smpai skang mak mertua aku dok ckp lg...siap mention nama mat tiara skali..hehe...tp aku dh cover ko mat..dun worry...