Sunday, May 17, 2009

Silat Cekak, Bukan Akak Pakai Cekak Ya...

Gambar-gambar ni adalah gambar ahli Silat Cekak Malaysia yang mengadakan lawatan ke Kuala Lumpur sempena meraikan ulangtahun (ke-30?) persatuan di Dataran Merdeka pada Januari 1996.
Gambar ni masa kitorang mula sampai Kuala Lumpur. Terus solat Subuh kat Masjid Negara. Malamnya lak kitorang tido kat Pulapol.
Gambar ni lak bersama dengan ketua persatuan, Khalil Mahmud dgn guru pengiring Ustaz Subri yang sporting.
Yang ni posing masa raptai.Posing sebelum pertunjukan sebenar.Masa tengah pertunjukan. Orang depan tgh syok dengar ceramah & ntahapahantah, tapi kitorang dok sibuk berposing.
Lepas abis pertunjukan, posing nak tunjuk gambar kat bakal mertua.
Sebelum kitorang meninggalkan Dataran Merdeka. Masa tu dah senja dah. Aksi pailang-pailang tunjuk kerek konon...

11 comments:

alizamarwa said...

wahhh...perwira-perwira negara la kiranya ni?agak2 kalau suh bukak langkah silat ni ingat lagi ker tak?hehehehe....silat ni mmg utk lelaki jer ke?

Azuan said...

Hahaha... Yang aku ingat lagi buah yang pertama je. La ni kalau gaduh betul2 rasanya yang keluar silat gaya bebas je kot. Kalau nak polish kena masuk kelas balik ni, kasi recall balik apa yang aku sempat belajar dulu (Aku x sempat belajar abis pun asyik tuang je).
Silat cekak ni perempuan pun boleh belajar tapi instructor dia kena kena perempuan gak, dan tempat berlatih kena tertutup. Masa kat maktab diorang open untuk lelaki je pasal kalau x silap aku ada masalah kekurangan instructor perempuan.

citypullagro said...

-debab-
aku ingat lagi time nie.. peah tgk muka sekor2 muda2 n slim slim semua hahaha.. semua badan tgh fit giler.. suh belari 5 kilometer pun tak de hal.. skang cuba tgk? ada yg dah stanby motor on the m=way nak ngelat kena belari hehe.. dulu kena ulang alik jalan kaki dari berek ke maktab paling kurang 6 kali sehari.. kalau tertinggal barang dah kena patah balik.. satu yg aku pasti time tu kita cepat lapar pasal byk guna tenaga.. pagi dah makan, tgh kul 10 makan lagi, tgh hari semua tak sabar2 nak makan siap tanya menu kat bebudak junior.. ptg minum lagi malam makan malam sebelum semayang magrib, kul 1030 minum lagi, pastu time sebelum tido pi kedai beli burger or nasik lagi, pastu malam sebelum tido masak megi or buat roti sardin.. byk aku jumpa bebudak masak guna sterka? siap goreng telur lagi.. hebat2

citypullagro said...

-debab-
ada mior masuk blog nie? kelas raya tak silap aku.. aku jumpa dia time lepas spm, dari sebesar jari kelingking ke besar penumbuk hehehe.. aku rase kes lepas spm byk relax tak macam kat maktab dulu..

Azuan said...

Setakat ni apa yg aku peratikan batch 92 je yang masuk blog ni, x nampak pun batch 95. Apasal, Meor dah jadi lagi debab dari ko ke?

rowan said...

wah.. best la ingat kenangan lama, tp rasa macam dah tua sangat la pulak. Bila anak2 aku tengok nanti, mesti gelak besar punya, skrg ganas, dulu muka babyface jer, so innocent...
Keep up the goodwork bro..

mayrude said...

ada ka rsilat cekak? aku pun sengal2 lup anih..... aku ingat tomoi nder ust adzmi ja sebab aku menyamar jadi ahli semata-mata nak cilok balik alor star
ha ha ha
maaf ya ustadz azmi

alizamarwa said...

mayrude@merut?..ada ko kat cni..hehehhehe...bagus2..

Azuan said...

Aku pun join tomoi gak. Memang best bila dapat pegi alor setar masa tu tgk tomoi punya fight. Sempat merayap. Aku rasa aku ada ikut salah sorang ahli rombongan balik umah kat balai polis area2 sana. Umah ko ke merut?

mayrude said...

ha ha aku rasa kita ada aktiviti merayau city point... malam men game kat stadium. curi2 isap rokok, ha ha ha

Azuan said...

Nakal sungguh....